Jak recenzuję?

Jak recenzuję?

Mam kilka zasad, których trzymam się recenzując lokal.

  • Po pierwsze za dania płacę sama,
  • po drugie nie zapowiadam swoich wizyt,
  • po trzecie nie pracuję, ani nie wykonuję zleceń dla żadnego z odwiedzanych lokali.

Wszystkie recenzje opieram wyłącznie na moich prywatnych doświadczeniach i subiektywnych emocjach. Szanuję swój czas i podniebienie dlatego do recenzji staram się wybierać lokale, które mogą spełnić moje oczekiwania.

Skala ocen

Smak:     
Obsługa:     
Wystrój:     

Oceniam przyznając od 1 do 5 duszków smaku w trzech kategoriach. Oceną wyjściową jest 3.

Oceniam lokale według sobie podobnych – food trucki porównuję do innych food trucków, a knajpy z listy Michelina wyłącznie z innymi restauracjami z tego przewodnika.

Za wyjątkowe walory, które według mnie czynią dane miejsce absolutnie niezwykłym, w porównaniu z podobnymi i wysoko ocenionymi lokalami, przyznaję specjalne duszki smaku z gwiazdką.